Terug naar nieuwsbrief overzicht

Jeanne van den Broek: "Impuls online een succes"

Afgelopen juni volgde Jeanne van den Broek, IB’er bij Kindcentrum de Vlinder, vanuit het SWV Helmond-Peelland PO een webinar waarin ze kennis maakte met de Impulsklas online. Ze deelt in dit artikel haar enthousiaste ervaring. 

Wat is de Impulsklas?

"Tot het webinar had ik nog nooit gehoord van Impulsklas. Impuls werkt oplossingsgericht aan haalbare doelen vanuit hulpvragen van het kind, ouders en school. Vanuit deze presentatie werd ik meteen enthousiast. Aanmelden ging makkelijk. Er zijn geen wachtlijsten, er is geen lange aanmeldprocedure, er gaat geen berg papierwerk aan vooraf. Nee...er wordt samen met ouders, kind en school overlegd en daarna kan er vrij snel gestart worden."

Wie kan deelnemen?

"Kinderen met allerlei uiteenlopende problemen kunnen deelnemen. Bijvoorbeeld kinderen met werkhoudingsproblemen, teruggetrokken kinderen, kinderen met faalangst, sociaal- emotionele problemen of ondersteuning richting VO. En twijfel je of een probleem aangepakt kan worden bij Impuls online, dan is het heel makkelijk om contact op te nemen en samen te overleggen. Het is dus heel laagdrempelig. Dat is een sterke kant van Impuls online: ze zijn goed bereikbaar en er zijn korte lijntjes."

Hoe werkt Impuls online?

"Aanvankelijk nam ik samen met het kind deel aan het overleg via Microsoft Teams, zodat het kind de Impuls leerkracht ook leert kennen en zich op zijn/ haar gemak voelt en er een relatie ontstaat. Op dit moment kunnen beide kinderen dit zelf. Ze gaan aan de laptop zitten en hebben dan contact met Beppy de Groot, de leerkracht van Impuls online. De kinderen overleggen met de Impuls leerkracht over de eigen doelen en hoe ze die kunnen gaan behalen. Vervolgens gaan ze dit op school en thuis en in andere situaties toepassen. De volgende bijeenkomst kijken ze of het lukte en zo niet wat hiervan de oorzaak is of wat er dan eventueel meer nodig is."

Op welke manier vindt er terugkoppeling plaats? 

"De school en ouders worden na iedere bijeenkomst op de hoogte gehouden zodat ze het kind kunnen ondersteunen bij het behalen van de doelen. Daarnaast is er regelmatig een breed overleg online, waarin de voortgang wordt besproken en wat er eventueel nog meer nodig is. Bij ons op school sluiten bijvoorbeeld ook een ambulante begeleidster aan en in de toekomst iemand vanuit Impuls online en paardentherapie. Er is dus heel veel mogelijk! Ik zou zeggen: Doe er je voordeel mee en maak er gebruik van!” 

Wil je meer weten over Impuls online?

Impuls online is bereikbaar via e-mail: impulsonline@swv-peellandpo.nl  Heb je vragen aan Jeanne? Neem dan contact rechtstreeks contact met haar op. Ze is bereikbaar via mail Jeanne.vandenbroek@eenbes.nl of telefonisch via nummer 040-280 06 00.

PO Impulsklas

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!