Terug naar nieuwsbrief overzicht

Ouderavond ’Mijn kind heeft autisme…En wat dan?’

Avond vanuit het SWV voor ouders en leerkrachten over autisme

Een vermoeden van autisme kan leiden tot een diagnose. Een diagnose kan leiden tot begeleiding en behandeling. Begeleiding en behandeling is voor veel ouders en kinderen helpend. Er komt duidelijkheid en steun. Er kunnen adviezen of interventies komen voor angst, probleemgedrag of andere zaken die spelen. Uit onderzoek blijkt dat vroege interventie helpend is om de ontwikkeling van kinderen met een autismespectrumstoornissen positief te stimuleren.  

Helaas gaat hier vaak een enorme zoektocht voor ouders aan vooraf. Waarom, wanneer, bij wie vraag ik advies en een diagnose? Welke hulp kan ik krijgen? Wie financiert dat? Als school wil je daarin adviseren en doorverwijzen, maar vaak is het ook voor de professional een zoektocht. 

Op 9 november houdt het SWV Helmond-Peelland PO een ouderavond over dit thema onder de titel “Mijn kind heeft autisme…En wat dan?” De avond gaat over wat te doen als er een vermoeden van of diagnose autisme is. Waar en via welke weg kunnen ouders en kind hulp krijgen?  Er zal iemand van het Autisme Steunpunt aanwezig zijn en één of meerdere zorgaanbieders.

Ouderavond ’Mijn kind heeft autisme…En wat dan?’

Datum: maandag 9 november
Aanvang: 19.30 uur
Einde: 21.00 uur
Locatie: Antoon van Dijkschool - Berkveld 19 - Helmond 

Aanmelden

Aanmelden kan via e-mail: secretariaat@swv-peellandpo.nl

** Bij alle bijeenkomsten volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Op dit moment betekent dat bijeenkomsten in een publieke ruimte met maximaal met 30 personen kunnen plaatsvinden. **

SWV - SA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!