Terug naar nieuwsbrief overzicht

Manja Voogd, directeur-bestuurder Stichting Nutscholen Geldrop

Blik kan weer vooruit

Sinds januari 2020 is Manja Voogd de nieuwe directeur-bestuurder bij Stichting Nutscholen in Geldrop. Na een roerige periode kan de blik eindelijk weer vooruit bij de stichting.

Manja is op de plek waar zij zich het meest thuis voelt: het primair onderwijs. “Ik heb even een uitstapje gemaakt naar het voortgezet onderwijs, maar toen ik na een aantal jaren werd gevraagd om directeur te worden bij hetzelfde bestuur waar ik als leerkracht basisonderwijs ben begonnen, hoefde ik niet lang na te denken. In de daaropvolgende periode heb ik diverse managementfuncties bij middelgrote en grotere schoolbesturen bekleed. De laatste jaren heb ik veel fusies en verbetertrajecten begeleid op basisscholen in West-Brabant en Rotterdam.”

Tijd om te investeren 

Manja houdt niet van gebaande paden, ze komt het best tot haar recht als er iets van haar verwacht wordt. “We zijn een kleine stichting met ongeveer 850 leerlingen op 3 scholen. Dat zijn scholen met een eigen identiteit en een verschillende populatie.

Na een roerige tijd kijken we weer met veel vertrouwen naar de toekomst. We hebben een compleet nieuw bestuur en management en nieuwe leden in de Raad van Toezicht. Met deze fijne club mensen slaan we een volgende fase in waarin we de scholen sterker willen positioneren. 

We hebben 3 speerpunten: ruimte voor samenwerking, ruimte voor kwaliteit en ruimte voor talenten. Onze financiële positie is uitstekend en het is nu de tijd om te investeren in deze speerpunten. De kwaliteit van ons onderwijs is goed maar het accent moet nog meer komen te liggen op handelingsgericht werken en samenwerken. Ik wil meer samenwerking met bijvoorbeeld opleidingsinstituten en andere schoolbesturen. Hoe en wat kunnen we van elkaar leren? Samen bereik je meer dan alleen. Zo hebben we nu al bijvoorbeeld een samenwerking met de internationale school in Eindhoven. Zij hebben veel expertise op hr-gebied: hoe zetten we mensen in hun kracht? Hoe kunnen we mensen bewust laten werken aan inzetbaarheid? Dat zijn onderwerpen waar we veel van elkaar kunnen leren.”

Rollercoaster

“We hebben helder voor ogen wat de weg is naar ‘een next level’. Ik ben bij mijn start begin dit jaar begonnen om het strategisch beleidsplan voor de komende 3 jaar te herschrijven en heb er duidelijke meetpunten aan gekoppeld. Die plannen moesten even in de ijskast vanwege corona. Een van onze leerkrachten was naar Noord-Italië op vakantie geweest en bleek besmet te zijn. We kwamen in een rollercoaster terecht waarin veel beslissingen genomen moesten worden en waarbij er snel geschakeld en gecommuniceerd moest worden. We hebben meteen de ouders van de groep uitgenodigd, een uurtje later de ouders van de hele school, daarna het personeel. Er is door iedereen heel rustig en professioneel gereageerd.”

“Al met al was het een bijzondere start en na corona heb ik veel achterstallig werk moeten inhalen.” Ze heeft inmiddels ook al deelgenomen aan een overleg bij het SWV Helmond-Peelland PO. Binnenkort neemt ze uitgebreid de tijd om nader kennis te maken en hoopt ze ook de andere schoolbesturen beter te leren kennen.

Manja Voogd

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!