Terug naar nieuwsbrief overzicht

Impulsklas online van start

Juist nu we genoodzaakt zijn om meer afstand te houden, hebben we misschien wel meer dan ooit behoefte aan contact. Daarom hebben het SWV Helmond-Peelland PO en de Impulsklas de handen ineengeslagen en de Impulsklas online ontwikkeld.

Goed contact met leerling en ouders is belangrijk!

Het is voor jou als leerkracht superbelangrijk het contact met de leerling en de ouders goed te houden. De leerlingen komen vanaf 8 juni allemaal naar school, de ouders daarentegen blijven op afstand. Dan is het soms zoeken hoe je het contact met ouders en het kind het beste kunt vormgeven.

Doel Impulsklas online

Zoals jullie ook al in het verhaal van Bart van Loon en Beppy de Groot hebben kunnen lezen, heeft de Impulsklas online als doel de driehoek kind-school-ouder te verstevigen. Bij de Impulsklas online kun je als leerkracht een specifieke casus inbrengen of een casus wat uitgebreider bespreken. We gaan dan dieper in op de achtergronden en zoeken samen naar wat werkt.

Meld je nu aan voor het eerste webinar

We organiseren ook webinars. Hier gaan we in op het online coachen van ouders en leerlingen: hoe doe je dat? Of er worden thema’s behandeld die op dat moment spelen. Het eerste webinar wordt gegeven op 3 juni van 16:00u - 16:45u. Meld je snel aan voor dit webinar en stuur een mail naar impulsonline@swv-peellandpo.nl 

Individuele en/of groepsbegeleiding

De impulsklas coach kan ook individuele en/of groepsbegeleiding op afstand geven aan de leerling, leerkracht en ouder.

De Impulsklas online kan ook jou verder helpen!

Heb jij een hulpvraag vanuit de driehoek kind-school-ouder?
Gaat deze hulpvraag verder dan de basisondersteuning die jij als leerkracht kan bieden binnen de zorgstructuur van je eigen school?
En wil je aan de slag met gedrag? Dan kan de impulsklas online iets voor jou betekenen.

Meer informatie

Bekijk hier de vlog over de Impulklas online van Manon de Groot, Gedragsdeskundige bij het SWV Helmond-Peelland PO.


Kijk op onze website voor meer informatie of neem contact met ons op via impulsonline@swv-peellandpo.nl Op https://impulsorganisatieadvies.nl/impulsklas-online vind je verschillende praktische tools voor ouders en leerkrachten.

PO & De Impulsklas

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!