Terug naar nieuwsbrief overzicht

Bart van Loon en Beppy de Groot over de Impulsklas online

Impulsklas Online helpt kinderen weer goed in de klas te komen

Van niet naar school en thuisonderwijs naar gedeeltelijk naar school. Er worden door leerkrachten, samen met kinderen en ouders, geweldige bergen verzet. Intussen piept en kraakt het in de driehoek school-ouder-kind. Dat geldt natuurlijk vooral voor kinderen of ouders die het lastig vinden met deze veranderingen om te gaan en vaak ook voor kinderen die ondersteuning kunnen gebruiken op het gebied van taakwerkhouding, gedrag of sociaalemotionele ontwikkeling. Daarom hebben we de Impulsklas Online ontwikkeld.

Voor wie is de Impulsklas online?

Wanneer een leerling door gedrag of houding niet gemakkelijk aan het schoolwerk toekomt, moeite heeft om weer goed in te voegen, kun je als leerkracht of IB’er contact zoeken. Soms helpt het om te bespreken hoe je als leerkracht hier het beste mee kunt omgaan. In andere gevallen kan de Impulsklas Online ook leerling en ouder ondersteunen. Tot slot kun je je gespreksvaardigheden opfrissen door deel te nemen aan een webinar. Meer informatie hierover vind je op de website van het SWV.

Gericht werken aan effectiever gedrag

We zijn ontzettend benieuwd hoe het lukt om leerlingen die dat nodig hebben, te helpen weer goed in het onderwijsproces te komen. In de reguliere impulsklassen zijn we gewend dat kinderen 12 weken lang een dagdeel per week met één van hun ouders naar school komen. Dat geeft een geweldige boost aan de verstandhouding en de leerling kan gericht werken aan effectiever gedrag. We zien dan een duidelijke versterking van de driehoek school-kind-ouder. In de huidige situatie moesten we natuurlijk zoeken naar een andere vorm. We hopen dat we met Impulsklas online voor leerkrachten, leerlingen en ouders nu een uitkomst bieden.

Bart van Loon, directeur Impulsorganisatieadvies

Beppy de Groot, landelijk supervisor Impulsklassen

Bart en Beppy

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!