Terug naar nieuwsbrief overzicht

Jac Verstegen, regiobestuurder Aloysius sectorkantoor Zuid

Trots op leerlingen, ouders en medewerkersIk ben enorm trots op al onze leerlingen, hun ouders en onze medewerkers. Iedereen heeft zich in een korte tijd aangepast aan een nieuwe wereld. Wij merken dat dankzij ieders inzet het onderwijs tot nu toe echt heel goed door kan gaan. Compliment aan de collega’s die hun onderwijstaken combineren met de zorg voor hun eigen kinderen. Ouders hebben de zorg voor hun kinderen, hun werk en dan nu ook nog de onderwijstaken.


Geef professional de ruimte

In deze onwerkelijke tijd wordt er een enorm beroep gedaan op creativiteit en ondernemerschap. Geef hier nu juist de professional de ruimte, het vertrouwen dat hij samen met de ouders voor elke leerling een maatwerktraject weet te maken. Ondersteun daar waar nodig in middelen en expertise maar laat de leerkracht zijn werk doen. Een combinatie van afstandsonderwijs en de reguliere methoden zorgt voor ruim voldoende leerstof en creatieve uitdagingen.Dagelijks contact

Juist door veel in contact te blijven met de ouders en de leerlingen volgt de leerkracht de ontwikkelingen: pakt de leerling de leerstof op, hoe gaat het sociaal-emotioneel met de leerling, hoe is het in de thuissituatie, is extra ondersteuning gewenst?
Informatie die de leerkracht met zijn collega’s en de netwerkpartners deelt om indien nodig tijdig te ondersteunen. Dagelijks contact zorgt gewoon even voor rust. Ouders kunnen hun vragen stellen omtrent de zaken waar ze tegen aan lopen.
We zien echter ook dat er in deze tijd leerlingen zijn die ons positief verrassen. Leerlingen pakken eigenaarschap en verantwoordelijkheid en zijn hard aan het werk.We leren met en van elkaar

Een belangrijk woord in deze tijd is toch wel het woord ‘VERBINDING’. Het in verbinding blijven met elkaar zorgt er juist voor dat we de hulp en begeleiding kunnen bieden die eenieder nodig heeft: de leerling, de ouders, de collega’s etc. We leren met en van elkaar. Een mooi voorbeeld hiervan is de website van het SWV waar we gezamenlijk onze initiatieven en expertise delen. Immers samen kunnen we de vele vraagstukken die op ons afkomen ook daadwerkelijk oppakken.Het moment dat de kinderen weer naar school gaan komt steeds dichterbij. Een moment waar we ons goed op moeten voorbereiden. Niet alleen in de ondersteuning en begeleiding naar de kinderen maar juist ook naar elkaar toe als collega’s.Juist samen komen we hier doorheen.

Aloysius

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!