GEANNULEERD Ouderavond ‘Mijn kind heeft autisme……. wat nu?’

GEANNULEERD Avond vanuit het Samenwerkingsverband voor ouders en leerkrachten over autisme

Ouderavond ‘Mijn kind heeft autisme……. wat nu?’ op 9 november 2020

Een vermoeden van autisme kan leiden tot een diagnose. Een diagnose kan leiden tot begeleiding en behandeling. Begeleiding en behandeling is voor veel ouders en kinderen helpend. Er komt duidelijkheid en steun. Er kunnen adviezen of interventies komen voor angst, probleemgedrag of andere zaken die spelen. Uit onderzoek blijkt dat vroege interventie helpend is om de ontwikkeling van kinderen met een autismespectrumstoornissen positief te stimuleren. 

Helaas gaat hier vaak een enorme zoektocht voor ouders aan vooraf. Waarom, wanneer, bij wie vraag ik advies en een diagnose? Welke hulp kan ik krijgen? Wie financiert dat? Als school wil je daarin adviseren en doorverwijzen, maar vaak is het ook voor de professional een zoektocht.

Op 9 november houdt het samenwerkingsverband  po Helmond een ouderavond over dit thema onder de titel “Heeft mijn kind autisme…..En wat dan?” De avond gaat over wat te doen als er een vermoeden van of diagnose autisme is. Waar en via welke weg kunnen ouders en kind hulp krijgen?  Er zal iemand van het Autisme Steunpunt aanwezig zijn en één of meerdere zorgaanbieders.

De ouderavond is op maandag 9 november van 19:30 tot 21:00 uur in het gebouw van de Antoon van Dijkschool aan de Berkveld in Helmond.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!